Skip to main content

Praktijk voor Chinese en Japanse acupunctuur

Regio Arnhem-Ede-Wageningen

Praktijk voor Chinese en Japanse acupunctuur

Regio Arnhem-Ede-Wageningen

Praktijk voor Chinese en Japanse acupunctuur

Regio Arnhem-Ede-Wageningen

Praktijk voor Chinese en Japanse acupunctuur

Regio Arnhem-Ede-Wageningen

Praktijk IJspeert

Emmenhoeve 12
6721 LC Bennekom

Tel. 06 - 43 97 54 52

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TCMA-logo

20131003 11A9584

IMG 0478

Misselijk, bevalling opwekken

Jaren geleden kwam ik voor het eerst bij Ellen met rugklachten. Ze heeft me toen goed geholpen en door de jaren heen kwam ik terug als er wat scheelde.
In 2012 was ik voor de tweede keer zwanger en herinnerde me de misselijkheid die ik de eerste keer had ervaren. "Maar nu ga ik niet meer vier maanden boven de toiletpot hangen, ik bel Ellen." Zo gezegd, zo gedaan. Door de behandeling was mijn misselijkheid onder controle. Ook bleef ik beter in balans, ondanks de gierende hormonen en voelde ik me blijer en meer ontspannen.
De zwangerschap vorderde zich en ik kreeg bekkenpijn. Wederom hielp de behandeling van Ellen om de pijn te verlichten en me meer mobiel te maken.
In maart 2013 naderde tenslotte mijn uitgerekende datum. Ik wilde graag, zoals bij de geboorte van mn dochter, thuis bevallen. Maar deze baby liet maar op zich wachten.Ik wilde niet het risico lopen om ingeleid te moeten worden in het ziekenhuis. Met 41 weken belde ik Ellen. Ze reageerde meteen en kwam die avond bij ons thuis. Op de bank in de woonkamer zette ze, onder andere, een naaldje in mn teen. Ik voelde onmiddelijk de baby reageren! Ellen vertelde dat ze dit punt ook prikte bij vrouwen die een baby in stuitligging hebben. Nou dat kon ik me voorstellen, want de kleine kwam meteen in actie! Die avond bleef het rommelen en de volgende dag is om half vier 's middags onze zoon geboren. Thuis!
Ik vind het nog steeds wonderbaarlijk dat acupunctuur zo'n verschil kan maken. Niet alleen van de behandeling zelf, maar ook van de gesprekken en de begeleiding van Ellen. Ik voel me bij haar op mn gemak en vertrouw haar. Ze past maatwerk toe en weet precies hoever ze kan gaan met een prik(kel)gevoelig iemand als ik."

Marre Leussink