Skip to main content

Praktijk voor Chinese en Japanse acupunctuur

Regio Arnhem-Ede-Wageningen

Praktijk voor Chinese en Japanse acupunctuur

Regio Arnhem-Ede-Wageningen

Praktijk voor Chinese en Japanse acupunctuur

Regio Arnhem-Ede-Wageningen

Praktijk voor Chinese en Japanse acupunctuur

Regio Arnhem-Ede-Wageningen

Praktijk IJspeert

Emmenhoeve 12
6721 LC Bennekom

Tel. 06 - 43 97 54 52

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TCMA-logo

20131003 11A9584

IMG 0478

Blessure vlot over

Ik ben bij Ellen en met acupunctuur in aanraking gekomen doordat ik aan het Googlen was en op haar website terecht kwam. Ik liep al een tijdje rond met depressieve klachten door mijn hormoonhuishouding en door middel van een positieve benadering en acupunctuur ben ik daar vanaf gekomen. Sindsdien kom ik ook met bijvoorbeeld sportblessures en ook daar had ik baat bij. Soms al na één behandeling.

B.Jansen

Knieblessure

           

Gedurende 2 jaar blijf ik helaas last houden van mijn knie, bij volledige actieve belasting. Indien de blessure weer dusdanig wordt, dat ik beperkt word in mijn bewegingsvrijheid, kan ik na een bezoek bij Ellen weer redelijk pijnloos functioneren.Na de behandeling, in combinatie met gepaste rust kan het herstel beginnen en is het alweer mogelijk om rustig aan de belasting op te bouwen. De geleerden hebben al aangegeven dat de knie van binnen nooit meer zal zijn als vroeger, als ik dat zou willen dan zou er een operatie aan te pas moeten komen.De keuze die ik nu gemaakt heb is om met behulp van de oefeningen die ik van Ellen ontvangen heb, mijn bovenbeenspieren zoveel mogelijk te trainen zodat deze zoveel mogelijk onheil kunnen opvangen.Nu is het een hele geruststelling voor mij dat ik weet dat middels een pijnloze behandeling er op vrij korte termijn herstel in zicht is. Wat voor mij zeker zo belangrijk is en waarvan ik vermoed dat veel mensen dit niet weten, is dat in vergelijking met de fysiotherapeut, je niet verplicht bent om eindeloze oefeningen te doen om ervan af te komen.Mijn advies: ga het eens proberen, door Ellen durf ik weer voluit te sporten.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Otto

 

 

Enkelblessure

 

Als kind had ik mijn enkel tussen de spaken van de fiets van mijn moeder gekregen en sindsdien was deze enkel niet meer zo sterk. Bij ballet kon ik niet zo goed op de spitzen staan.  Ellen heeft met Japanse acupunctuur dit na al die jaren toch nog kunnen verhelpen zodat ik nu beter kan dansen! 

                                                                                                 Marina Korliz

Muisarm, tennisarm

Ik badminton redelijk intensief en werk ook veel met de computermuis. Het kon dus niet uitblijven, of ik zou weer last krijgen van mijn rechter onderarm: in mijn elleboog, pols en pink zat een zeurende pijn.
Door ervaringen in het verleden, wist ik, dat noch fysiotherapie, noch manuele therapie afdoende zouden helpen. Ik ging dus op zoek naar een acupuncturist(e) met een achtergrond in de fysiotherapie. Zodoende kwam ik uit bij Ellen IJspeert.
Wij planden vijf behandelingen. De eerste twee behandelingen bestonden uit het simpelweg plaatsen van de naaldjes op diverse meridianen. Aangezien dit bij mij weinig uitwerking had, besloot Ellen de naaldjes te manipuleren met stroom, maar ook dit bleek helaas niet te werken bij mij en ik suggereerde een wat rigoureuzere manier, waarmee ik bekend was: het manipuleren van de naaldjes door te draaien aan de naaldjes. Dit is volgens Ellen een tamelijk pijnlijke behandeling, die slechts door weinig mensen wordt verdragen, maar zo heb ik het nooit ervaren.
Ik ervoer wel, dat de pijn na de eerste behandeling op deze manier nagenoeg weg was. De pijn bleef nagenoeg weg, ook na de tweede behandeling!
Inmiddels badminton ik weer volop en muis ik weer dagelijks. Maar het is wel belangrijk, dat ik zelf op mijn houding let. Voor mijn geen schadelijke pijnstillers meer.
Ellen heeft een goed luisterend oor en heeft veel begrip. Je kunt heerlijke gesprekken met haar voeren en op z'n tijd lachen! Ik zou Ellen willen adviseren als behandelaar als u het even niet meer ziet zitten. Met name mensen met (sport)blessures kunnen veel baat bij haar behandelingen hebben!"

Maureen Janssen

Wondtrauma

Op aanraden van een 'ervaringsdeskundige' heb ik voor het eerst kennisgemaakt met acupunctuur. Ik was geholpen aan een ganglion en had daar na een infectie en behoorlijk wondtrauma aan over gehouden. Na fysiotherapie die niet het gewenste resultaat heeft gehad bij de praktijk van Ellen IJspeert terecht gekomen.
Wat mij opviel is dat het niet 'zweverig' werd benaderd, maar met deskundigheid en heldere uitleg wat acupunctuur is en kan betekenen. De behandelingen worden zorgvuldig uitgevoerd en de volgende keer goed teruggekoppeld. Het resultaat was voor mij verbluffend, de zwelling is verdwenen en de roodheid van de wond ziet een stuk rustiger uit.

Wat ik ook als plezierig heb ervaren is de duidelijkheid rondom het aantal behandelingen, er worden geen meer behandelingen gegeven als nodig is. Voor mij is acupunctuur een behandelingsvorm geworden die ik zeker kan aanbevelen."

B. Elenbaas