Skip to main content
 • Praktijk voor Chinese en Japanse acupunctuur

  Regio Arnhem-Ede-Wageningen
 • Praktijk voor Chinese en Japanse acupunctuur

  Regio Arnhem-Ede-Wageningen
 • Praktijk voor Chinese en Japanse acupunctuur

  Regio Arnhem-Ede-Wageningen
 • Praktijk voor Chinese en Japanse acupunctuur

  Regio Arnhem-Ede-Wageningen

Praktijk IJspeert

Emmenhoeve 12
6721 LC Bennekom

Tel. 06 - 43 97 54 52

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TCMA-logo

20131003 11A9584

IMG 0478

Aangezichtspijn

Al lange tijd heb ik deze pijnen, ondanks medicatie. Mijn neuroloog verwees me naar de acupunctuur, waar ik nog nooit ben geweest. Nadat Ellen IJspeert me behandeld had met de Chinese acupunctuur, kwamen de pijnen terug. Daarna volgde bij Ellen IJspeert de Japanse acupunctuur, wat bij mij aansloeg. Heerlijk zonder pijn met alle ongemakken. Toen gebeurde het dat de groothandel 1 van de 2 medicijnen niet kon leven. Opnieuw had ik pijn. Na een paar weken kreeg ik van de apotheek weer het medicijn, maar de pijnen bleven. Opnieuw naar Ellen IJspeert en zij hielp me met 1 Japanse behandeling ervan af! Onvoorstelbaar. Heerlijk nu geen pijn meer.

Auk Veldman

Diverse klachten

Een aantal jaren kom ik af en toe bij Ellen met verschillende klachten. Ik krijg dan een aantal keren een behandeling met Japanse acupunctuur, voor onder andere een peesontsteking en spierklachten. En dat helpt. Het zijn prettige en zelfs ontspannende behandelingen die professioneel worden uitgevoerd door haar. Ellen kan goed luisteren en legt ook uit wat ze doet en geeft adviezen om zelf beter met de klacht om te gaan. Ellen is zeer deskundig en een prettige acupuncturiste.
                                                                                                              Maya

Pijnlijke pols

 Na een winterse uitglijder kreeg ik steeds meer last van mijn rechterpols waarmee ik mijn val had opgevangen. Na onderzoek door een neuroloog, een orthopedisch handchirurg, en diverse scans bleek dat ik destijds mijn pols niet had gebroken maar wel zodanig had beschadigd dat er een scherp randje was ontstaan dat het kraakbeen heeft weg gesleten; eigenlijk een soort arthrose dus. Dit is een onherstelbare schade waarvan je alleen mag hopen dat de pijn kan worden verminderd. Omdat ik niet aan de pijnstillers wil, kwam ik via een roeivriend in contact met Ellen IJspeert. Zij was niet zeker of acupunctuur in mijn situatie de pijn zou kunnen verminderen. Na een proefperiode van 6 weken bleek er een verzachting van de pijn te zijn, succes! Een extra geluk is dat Ellen ook fysiotherapeut is en dat zij mijn stroeve pols tijdens de acupunctuur weer soepel kon maken. Tegenwoordig kom ik wat minder vaak omdat ik beter heb leren omgaan met een weerbarstige pols. Ellen is een heel prettige behandelaar die rust en vertrouwen uitstraalt.

                                                                                                                                                                                                               Rob Nout

Snel geholpen

De goede werking van acupunctuur ken ik al jaren, ik kom al een jaar of 9 bij Ellen, met klachten van verschillende aard. Ik had jaren last van de zo getergde opvliegers,  Veel geslikt en geplakt uiteindelijk heeft de behandeling van Ellen mij verlost van dit ongemak.  Ellen heeft me veel geholpen met acupunctuur . Vorige week nog, ik had een injectie gehad om osteoporose (botontkalking ) te verminderen, de bijwerkingen van de injectie waren voor mijn lichaam heel heftig, vreselijk pijn in de onder rug
niet meer kunnen lopen, zitten , liggen, ademhalen was zelfs pijnlijk.  Behandeling van huisarts en internist werkte niet.  Een bezoek aan Ellen met behandeling was meteen merkbaar.  De volgende dag waren de klachten zo goed als weg en dat zonder medicijnen .Verder vind ik het heel prettig dat Ellen uitlegt wat ze doet en waarom en hoe het lichaam daar op reageert ,en ik moet bekennen ze heeft altijd gelijk.

                                                                                                        Joke

Kalk in schouderpees

Ik had, kwam ik in het ziekenhuis achter, kalk in mijn bovenarm waardoor ik mijn arm nauwelijks nog kon bewegen, omdat ik lang moest wachten voor een vervelende behandeling in het ziekenhuis ben ik naar Ellen gegaan en doormiddel van naaldjes en een apparaat met elektrische schokjes ben ik daar helemaal vanaf gekomen. Eenmaal terug bij de orthopeed en hij zag dat mijn klachten verdwenen waren wilde hij nogmaals een foto laten maken en die wees uit dat er een hele hoeveelheid kalk verdwenen was. Dus er was zowaar bewijs dat de acupunctuur daadwerkelijk resultaat heeft. Ik ga ook altijd met een goed gevoel naar haar toe. Ik kan daarom ook iedereen aanraden om het eens verder te zoeken dan de reguliere artsen en fysiotherapeuten.

B.Jansen

Beknelde zenuw

Zo’n 2 ½ jaar geleden kreeg ik plotseling te maken met een beknelde zenuw met als gevolg erg veel pijn aan nek, schouder en linker arm. Ook had ik een raar doof gevoel in mijn gehele linker middelvinger met af en toe tintelingen. Ik heb mij laten behandelen door een fysiotherapeut, waarbij ik goede vooruitgang boekte.Het rare dove gevoel in mijn vinger veranderde echter niet. Na korte tijd kreeg ik afwisselend ook bij vlagen weer pijn en / of jeuk aan nek, schouderblad en arm.Begin dit jaar attendeerde een vriendin mij op acupunctuur en zo kwam ik bij Ellen IJspeert terecht.Ik heb nu 10 behandelingen van haar gehad en merkte na elke behandeling een lichte vooruitgang.Op dit moment is de vervelende pijn / jeuk geheel verdwenen. Alleen het topje van mijn vinger geeft nog een doof gevoel als ik er op druk. Al met al dus een flinke verbetering waar ik erg blij mee ben!

Anne Hendriksen

Gewrichtsklachten

Een aantal jaren geleden heb ik, op aanraden van een bekende, voor het eerst kennis gemaakt met acupunctuur. Na diverse sites van acupuncturisten bekeken te hebben, kwam ik uiteindelijk op de site van Ellen IJspeert terecht en heb contact met haar opgenomen. Mijn keuze voor haar was een keuze op gevoel. Het bleek de juiste keuze te zijn. Ik wist niet wat ik qua behandeling kon verwachten en ben er open ingegaan. De klachten die ik had waren divers. Ik heb jarenlang last gehad van behoorlijke onrust in mijn hoofd en daarmee samenhangend spanning. Door acupunctuur is de onrust een stuk verminderd. Het gaat prima nu.
Ook heb ik last van gewrichtsklachten (artrose in beide heupen). Dit bracht veel pijn met zich mee. De artrose verdwijnt uiteraard niet maar de pijn is door de acupunctuur een stuk minder geworden. Ik kan acupunctuur bij iedereen aanraden. Ellen is prettig in de omgang en kan goed luisteren.

Hans van de Kolk

Langdurige hoofdpijn

Baat het niet, dan schaadt het niet' dat was mijn gedachte toen ik de eerste afspraak bij Ellen IJspeert maakte. Na een groot aantal jaren met langdurige hoofdpijn die alleen maar erger leek te worden, ben ik met een gezonde dosis scepsis in de wereld van acupunctuur gestapt. Na de eerste behandeling voelde het niet beter, alleen meer hoofdpijn. Maar dat het een reactie teweegbracht, dat was me inmiddels duidelijk geworden. Na de tweede behandeling werden de hoofdpijnen minder. Nu, na 6 behandelingen heb ik nagenoeg geen hoofdpijn meer. Dat acupunctuur zo'n sterk effect heeft na jaren van hoofdpijn, had ik niet verwacht. Ook heb ik voedingsadviezen van Ellen gekregen. Deze voedingsadviezen zijn eenvoudig te volgen en bieden voor de zwaardere snackmomenten goede vervangers. Dank voor je adviezen, Ellen!"

                                                                                                   Karin H.