Skip to main content
 • Praktijk voor Chinese en Japanse acupunctuur

  Regio Arnhem-Ede-Wageningen
 • Praktijk voor Chinese en Japanse acupunctuur

  Regio Arnhem-Ede-Wageningen
 • Praktijk voor Chinese en Japanse acupunctuur

  Regio Arnhem-Ede-Wageningen
 • Praktijk voor Chinese en Japanse acupunctuur

  Regio Arnhem-Ede-Wageningen

Praktijk IJspeert

Emmenhoeve 12
6721 LC Bennekom

Tel. 06 - 43 97 54 52

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TCMA-logo

20131003 11A9584

IMG 0478

Depressief door hormonen

Ik ben bij Ellen en met acupunctuur in aanraking gekomen doordat ik aan het Googlen was en op haar website terecht kwam. Ik liep al een tijdje rond met depressieve klachten door mijn hormoonhuishouding en door middel van een positieve benadering en acupunctuur ben ik daar vanaf gekomen. Sindsdien kom ik ook met bijvoorbeeld sportblessures en ook daar had ik baat bij. Soms al na één behandeling.

B. Jansen

Moe, slecht slapen

Na een zware periode in mijn leven had ik eindelijk het gevoel dat ik de zaken weer op de rit had. Alleen, ik bleef maar moe, had weinig eetlust en sliep slecht. Na een paar acupunctuurbehandelingen bij Ellen voelde ik de energie in mijn lijf weer stromen. Blokkades verdwenen en mijn lijf voelde als vanouds. Er gebeurde echter niet alleen mooie dingen in mijn lijf. Ik hervond ook weer de kracht om naar mezelf te luisteren, en keuzes te maken die goed waren voor mezelf. En dat laatste niet alleen door de werking van de naalden, maar ook door de plezierige gesprekken met Ellen, waarin zij mij regelmatig een spiegel voorhield."

Inez van Broekhove

Depressie

Ik kwam bij Ellen terecht op aanraden van een goede vriendin. Ik had uiteenlopende klachten. Hele concrete klachten. Zo had ik rsi klachten in mijn ellebogen, en werd ik na een miskraam nog steeds maar niet opnieuw zwanger. Maar ook, in mijn beleving, wat vagere klachten. Ik had over het algemeen weinig energie, en was na een depressie, zo'n 6 jaar geleden, nog steeds niet de oude. Ik had af en toe nog sombere buien, die ik het beste kan omschrijven als een leeg gevoel; alsof er een gat in je buik zit.
Ellen is met mij aan de slag gegaan. De rsi klachten verdwenen redelijk snel. In het begin had ik niet het gevoel dat 'er iets gebeurde'. Op een gegeven moment werd mijn depri stemming zelfs erger. Maar daarna is er een ommekeer gekomen en ging het steeds beter. Het energieniveau is verbeterd. Maar het belangrijkste is dat de sombere buien weg zijn en weg blijven. Het lege gevoel is weg. Ik voel me gelukkig en in balans en ben daar zeeeer dankbaar voor.
En last but not least; de ondersteuning bij het ziekenhuistraject heeft geholpen: na 6 mislukte IUI behandelingen, is de eerste IVF behandeling gelukt. Inmiddels ben ik 34 weken zwanger.
Ellen is een zeer prettig en integer persoon. Een fijne en getalenteerde vakvrouw bij wie ik graag kom voor een behandeling."

Lisette van Dijk

Burn out

Na een burnout ben ik nu weer aan het werk maar ik heb nog steeds niet de energie om er veel naast te doen. Via acupunctuur kan ik meer uit mijn dag halen en zelfs weer sporten! Ellen heeft me ook voedingsadvies gegeven om daarmee goede energie binnen te krijgen. Ik heb stukken minder hoofdpijn en kan weer normaal doorslapen ´s nachts. We zijn nu aan het afbouwen, dus ik ga nu een keer in de vier weken om mijn verdere herstel te ondersteunen."

Frans Brokboer

Knieblessure

           

Gedurende 2 jaar blijf ik helaas last houden van mijn knie, bij volledige actieve belasting. Indien de blessure weer dusdanig wordt, dat ik beperkt word in mijn bewegingsvrijheid, kan ik na een bezoek bij Ellen weer redelijk pijnloos functioneren.Na de behandeling, in combinatie met gepaste rust kan het herstel beginnen en is het alweer mogelijk om rustig aan de belasting op te bouwen. De geleerden hebben al aangegeven dat de knie van binnen nooit meer zal zijn als vroeger, als ik dat zou willen dan zou er een operatie aan te pas moeten komen.De keuze die ik nu gemaakt heb is om met behulp van de oefeningen die ik van Ellen ontvangen heb, mijn bovenbeenspieren zoveel mogelijk te trainen zodat deze zoveel mogelijk onheil kunnen opvangen.Nu is het een hele geruststelling voor mij dat ik weet dat middels een pijnloze behandeling er op vrij korte termijn herstel in zicht is. Wat voor mij zeker zo belangrijk is en waarvan ik vermoed dat veel mensen dit niet weten, is dat in vergelijking met de fysiotherapeut, je niet verplicht bent om eindeloze oefeningen te doen om ervan af te komen.Mijn advies: ga het eens proberen, door Ellen durf ik weer voluit te sporten.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Otto

 

 

Enkelblessure

 

Als kind had ik mijn enkel tussen de spaken van de fiets van mijn moeder gekregen en sindsdien was deze enkel niet meer zo sterk. Bij ballet kon ik niet zo goed op de spitzen staan.  Ellen heeft met Japanse acupunctuur dit na al die jaren toch nog kunnen verhelpen zodat ik nu beter kan dansen! 

                                                                                                 Marina Korliz

Blessure vlot over

Ik ben bij Ellen en met acupunctuur in aanraking gekomen doordat ik aan het Googlen was en op haar website terecht kwam. Ik liep al een tijdje rond met depressieve klachten door mijn hormoonhuishouding en door middel van een positieve benadering en acupunctuur ben ik daar vanaf gekomen. Sindsdien kom ik ook met bijvoorbeeld sportblessures en ook daar had ik baat bij. Soms al na één behandeling.

B.Jansen

Wondtrauma

Op aanraden van een 'ervaringsdeskundige' heb ik voor het eerst kennisgemaakt met acupunctuur. Ik was geholpen aan een ganglion en had daar na een infectie en behoorlijk wondtrauma aan over gehouden. Na fysiotherapie die niet het gewenste resultaat heeft gehad bij de praktijk van Ellen IJspeert terecht gekomen.
Wat mij opviel is dat het niet 'zweverig' werd benaderd, maar met deskundigheid en heldere uitleg wat acupunctuur is en kan betekenen. De behandelingen worden zorgvuldig uitgevoerd en de volgende keer goed teruggekoppeld. Het resultaat was voor mij verbluffend, de zwelling is verdwenen en de roodheid van de wond ziet een stuk rustiger uit.

Wat ik ook als plezierig heb ervaren is de duidelijkheid rondom het aantal behandelingen, er worden geen meer behandelingen gegeven als nodig is. Voor mij is acupunctuur een behandelingsvorm geworden die ik zeker kan aanbevelen."

B. Elenbaas

Muisarm, tennisarm

Ik badminton redelijk intensief en werk ook veel met de computermuis. Het kon dus niet uitblijven, of ik zou weer last krijgen van mijn rechter onderarm: in mijn elleboog, pols en pink zat een zeurende pijn.
Door ervaringen in het verleden, wist ik, dat noch fysiotherapie, noch manuele therapie afdoende zouden helpen. Ik ging dus op zoek naar een acupuncturist(e) met een achtergrond in de fysiotherapie. Zodoende kwam ik uit bij Ellen IJspeert.
Wij planden vijf behandelingen. De eerste twee behandelingen bestonden uit het simpelweg plaatsen van de naaldjes op diverse meridianen. Aangezien dit bij mij weinig uitwerking had, besloot Ellen de naaldjes te manipuleren met stroom, maar ook dit bleek helaas niet te werken bij mij en ik suggereerde een wat rigoureuzere manier, waarmee ik bekend was: het manipuleren van de naaldjes door te draaien aan de naaldjes. Dit is volgens Ellen een tamelijk pijnlijke behandeling, die slechts door weinig mensen wordt verdragen, maar zo heb ik het nooit ervaren.
Ik ervoer wel, dat de pijn na de eerste behandeling op deze manier nagenoeg weg was. De pijn bleef nagenoeg weg, ook na de tweede behandeling!
Inmiddels badminton ik weer volop en muis ik weer dagelijks. Maar het is wel belangrijk, dat ik zelf op mijn houding let. Voor mijn geen schadelijke pijnstillers meer.
Ellen heeft een goed luisterend oor en heeft veel begrip. Je kunt heerlijke gesprekken met haar voeren en op z'n tijd lachen! Ik zou Ellen willen adviseren als behandelaar als u het even niet meer ziet zitten. Met name mensen met (sport)blessures kunnen veel baat bij haar behandelingen hebben!"

Maureen Janssen

Rugklachten/moe

Ik ben bij Ellen in behandeling geweest voor het verlichten van pijnklachten in mijn rug en vermoeidheidsklachten. Ik ben erg positief over de behandeling. Ellen legt duidelijk uit wat ze gaat doen en wat ze daarmee wil bereiken. Tijdens de behandeling geeft ze telkens aan wat ze tegen komt en er is alle ruimte voor het stellen van vragen. Wat ik persoonlijk zo mooi vind aan haar behandeling is dat je er zelf weinig voor hoeft te doen! Na de behandeling krijg je nog wat tips voor de tussen liggende periode  Heerlijk. Ik telkens er ontspannen en met voelbaar meer energie weer weg en in de dagen daarna pakt het lichaam het dan zelf weer op.

                                                                                                                   Rien

Gespannen rug en lichaam

Sinds twee jaar word ik door Ellen behandeld. Ze helpt  mij bij rugpijn, gespannen lichaam en geest. Elke bezoek bij haar heeft duidelijk een positieve invloed op mijn gevoel of kwaal. Ellen beheerst haar vak uitmuntend. Ze heeft een enorm empathisch vermogen. Ze voelt mij heel goed aan en daarbij zoekt ze niet naar de oplossing van het probleem maar in eerste instantie naar de oorzaak. Heel veel gezondheid problemen kun je via acupunctuur en goed advies over voeding en beweging oplossen of duidelijk verzachten. Daar is Ellen een meester in. 

                                                                                      Aleksandra

Rug- en darmklachten

Ook ik ben sinds 2 jaar onder behandeling van Ellen voor artrose (stenose). Het geeft mij  verlichting,vooral in het lumbale deel van mijn rug. Ook gaf Ellen mij advies wb. het tillen en bukken. Daar heb ik veel baat bij. Nadat ik, vanwege een acute blindedarm ontsteking, geopereerd was kreeg ik last van een onrustige darm syndroom. Na een paar behandelingen was ik daar van af. Ook gaf Ellen mij adviesen wb. voeding, met goed gevolg! Ik ben mij er van bewust dat mijn artrose niet geneest. Wel functioneer ik dank zij Ellen ‘s behandelingen en vooral door de wijze waarop zij lichaam en geest elke keer elkaar verbindt. Verder sluit ik mij volleidig aan bij hetgeen Aleksandra over Ellen’s vakmanschap en empatische kwaliteiten heeft geschreven. Ellen heel veel dank tot dus ver.            Jules

Rugklachten

In 2009 ben ik bij Ellen terecht gekomen via een kennis. Ik had toen flinke rugklachten waardoor ik vaak mijn bed uit moest 's nachts. Fysio- en manuele therapie in combinatie met rugspier versterkende oefeningen haalde niets uit. Na enkele acupunctuur behandelingen ging het al veel beter. Inmiddels kom ik om de twee maanden bij Ellen of als het nodig is. De rugpijn is inmiddels vrijwel verdwenen. Wat ik zo fijn vind is de combinatie van acupunctuur en massage die ze toepast gevolgd door moxa. Spanning, drukte in mijn hoofd en pijn in mijn lijf verdwijnen daarmee snel. Afgelopen jaar heeft ze na een operatie ook massages op de littekens toegepast wat bijdroeg aan het genezingsproces en het verminderen van de trekkende pijn die je kunt ervaren. Mocht je acupunctuur overwegen, dan kan ik Ellen van harte aanbevelen. Ellen is heel fijn in het contact en haar uitgebreide kennis van de Chinese- en Japanse acupunctuur in combinatie met haar ruime ervaring als fysiotherapeut maken haar behandelingen zeer effectief.

Esther

Misselijk, bevalling opwekken

Jaren geleden kwam ik voor het eerst bij Ellen met rugklachten. Ze heeft me toen goed geholpen en door de jaren heen kwam ik terug als er wat scheelde.
In 2012 was ik voor de tweede keer zwanger en herinnerde me de misselijkheid die ik de eerste keer had ervaren. "Maar nu ga ik niet meer vier maanden boven de toiletpot hangen, ik bel Ellen." Zo gezegd, zo gedaan. Door de behandeling was mijn misselijkheid onder controle. Ook bleef ik beter in balans, ondanks de gierende hormonen en voelde ik me blijer en meer ontspannen.
De zwangerschap vorderde zich en ik kreeg bekkenpijn. Wederom hielp de behandeling van Ellen om de pijn te verlichten en me meer mobiel te maken.
In maart 2013 naderde tenslotte mijn uitgerekende datum. Ik wilde graag, zoals bij de geboorte van mn dochter, thuis bevallen. Maar deze baby liet maar op zich wachten.Ik wilde niet het risico lopen om ingeleid te moeten worden in het ziekenhuis. Met 41 weken belde ik Ellen. Ze reageerde meteen en kwam die avond bij ons thuis. Op de bank in de woonkamer zette ze, onder andere, een naaldje in mn teen. Ik voelde onmiddelijk de baby reageren! Ellen vertelde dat ze dit punt ook prikte bij vrouwen die een baby in stuitligging hebben. Nou dat kon ik me voorstellen, want de kleine kwam meteen in actie! Die avond bleef het rommelen en de volgende dag is om half vier 's middags onze zoon geboren. Thuis!
Ik vind het nog steeds wonderbaarlijk dat acupunctuur zo'n verschil kan maken. Niet alleen van de behandeling zelf, maar ook van de gesprekken en de begeleiding van Ellen. Ik voel me bij haar op mn gemak en vertrouw haar. Ze past maatwerk toe en weet precies hoever ze kan gaan met een prik(kel)gevoelig iemand als ik."

Marre Leussink

Aangezichtspijn

Al lange tijd heb ik deze pijnen, ondanks medicatie. Mijn neuroloog verwees me naar de acupunctuur, waar ik nog nooit ben geweest. Nadat Ellen IJspeert me behandeld had met de Chinese acupunctuur, kwamen de pijnen terug. Daarna volgde bij Ellen IJspeert de Japanse acupunctuur, wat bij mij aansloeg. Heerlijk zonder pijn met alle ongemakken. Toen gebeurde het dat de groothandel 1 van de 2 medicijnen niet kon leven. Opnieuw had ik pijn. Na een paar weken kreeg ik van de apotheek weer het medicijn, maar de pijnen bleven. Opnieuw naar Ellen IJspeert en zij hielp me met 1 Japanse behandeling ervan af! Onvoorstelbaar. Heerlijk nu geen pijn meer.

Auk Veldman

Diverse klachten

Een aantal jaren kom ik af en toe bij Ellen met verschillende klachten. Ik krijg dan een aantal keren een behandeling met Japanse acupunctuur, voor onder andere een peesontsteking en spierklachten. En dat helpt. Het zijn prettige en zelfs ontspannende behandelingen die professioneel worden uitgevoerd door haar. Ellen kan goed luisteren en legt ook uit wat ze doet en geeft adviezen om zelf beter met de klacht om te gaan. Ellen is zeer deskundig en een prettige acupuncturiste.
                                                                                                              Maya

Snel geholpen

De goede werking van acupunctuur ken ik al jaren, ik kom al een jaar of 9 bij Ellen, met klachten van verschillende aard. Ik had jaren last van de zo getergde opvliegers,  Veel geslikt en geplakt uiteindelijk heeft de behandeling van Ellen mij verlost van dit ongemak.  Ellen heeft me veel geholpen met acupunctuur . Vorige week nog, ik had een injectie gehad om osteoporose (botontkalking ) te verminderen, de bijwerkingen van de injectie waren voor mijn lichaam heel heftig, vreselijk pijn in de onder rug
niet meer kunnen lopen, zitten , liggen, ademhalen was zelfs pijnlijk.  Behandeling van huisarts en internist werkte niet.  Een bezoek aan Ellen met behandeling was meteen merkbaar.  De volgende dag waren de klachten zo goed als weg en dat zonder medicijnen .Verder vind ik het heel prettig dat Ellen uitlegt wat ze doet en waarom en hoe het lichaam daar op reageert ,en ik moet bekennen ze heeft altijd gelijk.

                                                                                                        Joke

Pijnlijke pols

 Na een winterse uitglijder kreeg ik steeds meer last van mijn rechterpols waarmee ik mijn val had opgevangen. Na onderzoek door een neuroloog, een orthopedisch handchirurg, en diverse scans bleek dat ik destijds mijn pols niet had gebroken maar wel zodanig had beschadigd dat er een scherp randje was ontstaan dat het kraakbeen heeft weg gesleten; eigenlijk een soort arthrose dus. Dit is een onherstelbare schade waarvan je alleen mag hopen dat de pijn kan worden verminderd. Omdat ik niet aan de pijnstillers wil, kwam ik via een roeivriend in contact met Ellen IJspeert. Zij was niet zeker of acupunctuur in mijn situatie de pijn zou kunnen verminderen. Na een proefperiode van 6 weken bleek er een verzachting van de pijn te zijn, succes! Een extra geluk is dat Ellen ook fysiotherapeut is en dat zij mijn stroeve pols tijdens de acupunctuur weer soepel kon maken. Tegenwoordig kom ik wat minder vaak omdat ik beter heb leren omgaan met een weerbarstige pols. Ellen is een heel prettige behandelaar die rust en vertrouwen uitstraalt.

                                                                                                                                                                                                               Rob Nout

Kalk in schouderpees

Ik had, kwam ik in het ziekenhuis achter, kalk in mijn bovenarm waardoor ik mijn arm nauwelijks nog kon bewegen, omdat ik lang moest wachten voor een vervelende behandeling in het ziekenhuis ben ik naar Ellen gegaan en doormiddel van naaldjes en een apparaat met elektrische schokjes ben ik daar helemaal vanaf gekomen. Eenmaal terug bij de orthopeed en hij zag dat mijn klachten verdwenen waren wilde hij nogmaals een foto laten maken en die wees uit dat er een hele hoeveelheid kalk verdwenen was. Dus er was zowaar bewijs dat de acupunctuur daadwerkelijk resultaat heeft. Ik ga ook altijd met een goed gevoel naar haar toe. Ik kan daarom ook iedereen aanraden om het eens verder te zoeken dan de reguliere artsen en fysiotherapeuten.

B.Jansen

Beknelde zenuw

Zo’n 2 ½ jaar geleden kreeg ik plotseling te maken met een beknelde zenuw met als gevolg erg veel pijn aan nek, schouder en linker arm. Ook had ik een raar doof gevoel in mijn gehele linker middelvinger met af en toe tintelingen. Ik heb mij laten behandelen door een fysiotherapeut, waarbij ik goede vooruitgang boekte.Het rare dove gevoel in mijn vinger veranderde echter niet. Na korte tijd kreeg ik afwisselend ook bij vlagen weer pijn en / of jeuk aan nek, schouderblad en arm.Begin dit jaar attendeerde een vriendin mij op acupunctuur en zo kwam ik bij Ellen IJspeert terecht.Ik heb nu 10 behandelingen van haar gehad en merkte na elke behandeling een lichte vooruitgang.Op dit moment is de vervelende pijn / jeuk geheel verdwenen. Alleen het topje van mijn vinger geeft nog een doof gevoel als ik er op druk. Al met al dus een flinke verbetering waar ik erg blij mee ben!

Anne Hendriksen

Gewrichtsklachten

Een aantal jaren geleden heb ik, op aanraden van een bekende, voor het eerst kennis gemaakt met acupunctuur. Na diverse sites van acupuncturisten bekeken te hebben, kwam ik uiteindelijk op de site van Ellen IJspeert terecht en heb contact met haar opgenomen. Mijn keuze voor haar was een keuze op gevoel. Het bleek de juiste keuze te zijn. Ik wist niet wat ik qua behandeling kon verwachten en ben er open ingegaan. De klachten die ik had waren divers. Ik heb jarenlang last gehad van behoorlijke onrust in mijn hoofd en daarmee samenhangend spanning. Door acupunctuur is de onrust een stuk verminderd. Het gaat prima nu.
Ook heb ik last van gewrichtsklachten (artrose in beide heupen). Dit bracht veel pijn met zich mee. De artrose verdwijnt uiteraard niet maar de pijn is door de acupunctuur een stuk minder geworden. Ik kan acupunctuur bij iedereen aanraden. Ellen is prettig in de omgang en kan goed luisteren.

Hans van de Kolk

Langdurige hoofdpijn

Baat het niet, dan schaadt het niet' dat was mijn gedachte toen ik de eerste afspraak bij Ellen IJspeert maakte. Na een groot aantal jaren met langdurige hoofdpijn die alleen maar erger leek te worden, ben ik met een gezonde dosis scepsis in de wereld van acupunctuur gestapt. Na de eerste behandeling voelde het niet beter, alleen meer hoofdpijn. Maar dat het een reactie teweegbracht, dat was me inmiddels duidelijk geworden. Na de tweede behandeling werden de hoofdpijnen minder. Nu, na 6 behandelingen heb ik nagenoeg geen hoofdpijn meer. Dat acupunctuur zo'n sterk effect heeft na jaren van hoofdpijn, had ik niet verwacht. Ook heb ik voedingsadviezen van Ellen gekregen. Deze voedingsadviezen zijn eenvoudig te volgen en bieden voor de zwaardere snackmomenten goede vervangers. Dank voor je adviezen, Ellen!"

                                                                                                   Karin H.

Chronisch verkouden

Mijn dochter van 7 heeft veel last gehad van lange periodes met veel hoesten, donkere kringen onder haar ogen en niet fit zijn. Niets hielp. Zelfs tijdens de zomermaanden ging het niet over. En dat voor een doorgaans heel energiek meisje! Na 3 behandelingen met Japanse acupunctuur bij Ellen was ze weer fit en had weer een gezonde blos op haar wangen. Alsof ze weer volgeladen met energie was. De manier waarop Ellen met haar omgaat geeft haar veel vertrouwen. Ik zit er als moeder wel bij, maar ze kunnen het prima samen af. Ze is zich heel bewust van het goede van de behandeling van Ellen en heeft dan ook altijd zin om te gaan. We gaan nu af en toe voor een behandeling. Als een soort van onderhoud.

Emilie T

In balans

Matthijs opent de deur van Praktijk IJspeert, acupunctuur te Heelsum. Een beetje onwennig. Als je een gezonde jongen van 16 jaar bent, kom je niet vaak bij een "dokter". En toch voelt hij zich meteen op zijn gemak. Het voelt goed en tegelijk noemt hij het zakelijk. Ik herken 't. De woorden "goed" en "zakelijk" passen bij Ellen IJspeert. Ze straalt professionaliteit uit en tegelijk oprechte zorg voor haar patiënt. En dat zie je terug in haar werkruimte. De oranje accenten in het interieur voelen warm aan, het schilderwerk zakelijkheid. Mijn zoon Matthijs en ik gaan regelmatig naar de acupuncturiste. Tijdens een behandeling gaat al mijn aandacht naar mijn lichaam. Ik ben me bewust van de wisselwerking tussen mijn gedachten en mijn lichaam. De focus op mijn lijf doet me goed. De naalden doen hun werk. En toch wil ik meer weten over de lange Chinees-medische traditie en de relatie met mijn westerse leefwijze. Ook hiervoor kan ik bij IJspeert terecht. De wetenschappelijke basis, de honger van IJspeert naar wetenschappelijk onderbouwde, nieuwe inzichten is wellicht de kracht en het succes van haar praktijk."

Josette Jacobs